Aanbod

Hoofdstraat 153

Omschrijving

Wilt u komen kijken op het open huis 6 april tussen 11 uur en 15 uur, meld u bij ons aan via info@gildemakelaars.nl

Op een steenworp afstand van het bruisende centrum van Sassenheim ligt een prachtige villa die de aandacht trekt met zijn elegante uitstraling en historische allure. Deze statige woning biedt een stijlvol en luxueus woongevoel.

De villa, Anna Margaretha, gebouwd omstreeks 1912 op een perceel van 1513 m2. Het imposante pand, met zijn sierlijke gevel en karakteristieke details, is een baken van stijl en klasse. De prachtige elementen, zoals de hoge ramen, de ornamenten en de in het glas-in-lood verwerkte afbeeldingen van bolgewassen verwijzen nog naar het bollenbedrijf, geven de villa een uniek en onderscheidend karakter.

Bij het betreden van de woning valt meteen de ruimtelijkheid op. De begane grond van deze woning biedt een indrukwekkende ruimte met verschillende kamers. Bij binnenkomst betreed je de hal, die dienst doet als centraal punt en toegang biedt tot de diverse vertrekken. Aan de ene zijde van de woning bevindt zich de ruime en sfeervolle woonkamer. Deze kamer is zorgvuldig ontworpen met aandacht voor comfort en stijl. Grote ramen laten overvloedig daglicht binnenstromen door het glas-in-lood, waardoor een lichte en uitnodigende sfeer ontstaat. Vanuit de voorkamer en tussenhal toegang tot de tuin. Aan de achterzijde van de woonkamer bevindt zich een prachtige gashaard, die niet alleen warmte en gezelligheid brengt, maar ook een aantrekkelijk visueel element vormt.

Vanuit de hal heb je tevens toegang tot de eetkamer/kantoorruimte. Deze ruimte is ontworpen met het oog op privacy en functionaliteit. Het biedt een rustige en afgezonderde omgeving waar je kunt werken, studeren of jezelf even kunt terugtrekken. Aan de andere zijde van de hal bevindt zich de keuken. De keuken biedt voldoende ruimte voor kookactiviteiten en opslag. Vanuit de hal toegang tot de toiletruimte en (toegangs)deur naar de tuin

Een prachtige trap, verrijkt met glas-in-loodramen, leidt naar de eerste verdieping. Deze trap is niet alleen functioneel, maar ook een visueel hoogtepunt van het interieur. Het glas-in-lood voegt een vleugje artistieke schoonheid toe aan de trap, waardoor een kleurrijk en levendig schouwspel ontstaat wanneer het zonlicht door de ramen schijnt.

De eerste verdieping van deze woning biedt een ruime overloop met een vaste kast waarin de wasmachine is opgesteld. Aan de voorzijde van de woning bevindt zich een royale slaapkamer voorzien van een inloopkast, waardoor er voldoende opbergruimte is. Aan de achterzijde van de woning is er een tweede slaapkamer, die toegang biedt tot het balkon. Deze kamer biedt niet alleen een comfortabele slaapruimte, maar is tevens voorzien van een inloopkast. De badkamer is voorzien van een hoekbad, een douche, een toilet, een bidet en een dubbele wastafel. De ruime opzet en afwerking dragen bij aan een comfortabele badkamerervaring.

De tweede verdieping met zijn veelzijdige zolderkamer. Het unieke karakter van de zolderkamer wordt versterkt door de aanwezigheid van glas-in-loodramen, die zijn geïnspireerd op muziekinstrumenten. Deze kunstzinnige ramen voegen een vleugje artistieke schoonheid toe aan de ruimte en creëren een sfeer van inspiratie en creativiteit. Het spel van licht dat door de gekleurde glaspanelen schijnt, geeft de kamer een bijzondere ambiance. Naast de zolderkamer biedt de tweede verdieping ook een badkamer, een slaapkamer en een berging. De badkamer is voorzien van douche, wastafel en een toilet.

Het perceel biedt voldoende ruimte en privacy, waardoor het een ideale plek is om te genieten van de buitenlucht en de natuurlijke omgeving. Een multifunctioneel bijgebouw kan dienen als een gastenverblijf, een hobbyruimte, een thuiskantoor of een extra opslagruimte. Het biedt flexibiliteit en mogelijkheden voor verschillende doeleinden, waardoor de leefruimte wordt uitgebreid. Naast het bijgebouw is er een aparte houten berging op het terrein. Deze berging biedt extra opslagruimte voor tuingereedschap, fietsen, tuinmeubilair en andere benodigdheden. Het bijgebouw is voorzien van 9 zonnepanelen.

Bijzonderheden:
- Rijksmonument (veel subsidie mogelijkheden)
- 9 zonnepanelen
- Royaal bijgebouw

Oplevering: in overleg

€ 1.850.000,- k.k.

  • 408 m2 oppervlakte
  • 1.513 m2 perceel
  • 3 slaapkamers
Vraag een bezichtiging aan Bekijk brochure

Kenmerken

Bezichtiging aanvragen

Natuurlijk wil je de woning in het echt bekijken. Dat gaan wij voor je regelen.
Laat hieronder je gegevens achter dan plannen wij een afspraak in. 

Sassenheim – Hoofdstraat 153

€ 315.000,- k.k.