Aanbod

Herenweg 13

Omschrijving

Zo'n parel als deze komt maar zelden voorbij..

Bijzonder aantrekkelijk halfvrijstaand herenhuis met klassieke uitstraling, gelegen op een toplocatie in het pittoreske dorp Warmond. Wie Warmond zegt denkt aan de Kagerplassen, watersport, een prachtig authentiek dorp, wandelen en fietsen, historie en veel activiteit en gezelligheid. Op loopafstand van de Dorpsstraat met gezellige restaurantjes, het kasteel Huys te Warmont, het strand van recreatie-eiland Koudenhoorn, vaarwater en de Kaag.

Stelt u zich eens voor, u krijgt de kans om een charmante halfvrijstaande woning die in de periode 1998 tot 2007 is gerenoveerd en waarbij authentieke details zoveel mogelijk bewaard zijn gebleven te bewonen. Dat klinkt als een droom niet waar? Vandaag de dag kunnen wij met gepaste trots dit gezellige en comfortabele woonhuis aan u presenteren. We zullen u kort vertellen wat deze goed onderhouden woning allemaal te bieden heeft.

Indeling: entree, prachtige brede hal en garderobe, vanuit de royale hal stapt u binnen in de ensuite woonkamer. Sfeer en comfort omschrijven de ruimte het beste. Daarnaast is het geheel netjes afgewerkt met neutrale wanden en een fraaie houten vloer. In het eetgedeelte van de woonkamer bevind zich een vaste kast met
doorgeefluik naar de keuken. Vanuit hier heeft u openslaande deuren naar de zonnige achtertuin. Vanuit de keuken heeft u dan weer toegang tot de bijkeuken, de toiletruimte en tuin met garage.

Eerste verdieping: middels de statige trap begeeft u zich naar de eerste verdieping. Hier treft u een drietal slaapkamers separaat toilet en de badkamer. De slaapkamers zijn ieder van goed formaat, lekker licht en afgewerkt met neutrale wanden en Novilon/laminaat op de vloer. De badkamer is aan de achterzijde gesitueerd. De ruimte is eveneens van goed formaat en volledig betegeld waardoor het geheel netjes en verzorgd oogt. De indeling bestaat uit een douche, wastafelmeubel en design radiator.

Tweede verdieping: vanuit de achter slaapkamer heeft u toegang naar de tweede verdieping waar een extra slaapkamer is gesitueerd met doorgang naar bergzolder.

Tuin: de tuin op het Zuidoosten is dusdanig groot dat er altijd wel ergens zon is. Parkeren met meerdere auto's op eigen terrein is mogelijk. Op de garage zijn net 4 zonnepanelen geplaatst.

Bijzonderheden:
- Beschermd stads-/dorpsgezicht
- Zeer ruime tuin, waardoor er op elk moment van de dag zon is
- Parkeren van meerdere auto's op eigen terrein
- 4 zonnepanelen (2023)

Oplevering: in overleg.

We zullen u kort een stukje geschiedenis vertellen;
De twee huizen aan de Herenweg 11 en 13 zijn in 1885 gebouwd. De eerste eigenaar was de heer Borsboom een kastelein te´s-Gravenhage. De twee huizen werden in 1893 verkocht aan de heer Monchen, confiseur te ´s-Gravenhage, die ze in 1896 weer verkocht aan de heer Friedrich, koffiehuishouder te Warmond. Een jaar later verkocht hij ze weer aan de heer de Wilde, boekhouder te Warmond. De Wilde verkocht de twee panden in 1901 aan de heer Tegelaar, metselaar te Warmond. Door een boedelscheiding in 1907 kwamen ze in handen van mevrouw Vermaat. In haar tijd werden de huizen Villa ´Sans Sauci` genoemd. In 1920 verkocht zij het huis aan de Herenweg 13 aan de heer Breedijk, landbouwer te Warmond, en het huis op nummer 11 aan de heer van der Laan, eerste stuurman in de grote vaart te Warmond. laatstgenoemde verkocht de ´villa` in 1935 aan de heer Heyl, bloemist te Warmond. De heer Breedijk verkocht zijn huis in 1924 aan een andere Breedijk, landbouwer te Warmond, die het in 1932 weer verkocht aan de heer en mevrouw Breuninghoff.

Verkocht

  • 110 m2 oppervlakte
  • 226 m2 perceel
  • 3 slaapkamers
Vraag een bezichtiging aan Bekijk brochure

Kenmerken

Bezichtiging aanvragen

Natuurlijk wil je de woning in het echt bekijken. Dat gaan wij voor je regelen.
Laat hieronder je gegevens achter dan plannen wij een afspraak in. 

Warmond – Herenweg 13

€ 315.000,- k.k.